Beste campings Belgische Ardennen

Wat zijn de beste campings in de Belgische Ardennen? Dit is een lastige vraag om te beantwoorden. Het ligt er natuurlijk waar naar je precies op zoek bent. Ben je met een gezin met jonge kinderen? Ga je alleen of met je partner kamperen? Of ga je met een groep vrienden op reis?

Daarnaast is niet alleen de samenstelling van de groep van belang. Het is ook belangrijk om rekening mee te houden wat jij (en de groep) van de camping verwacht. Wil je lekker tot rust komen en genieten van de natuur of ben je op zoek naar een actieve sportvakantie?

Campings Belgische Ardennen: ANWB helpt een handje mee

In de speurtocht naar de beste campings Belgische Ardennen kun je in ieder geval beroep doen op de ANWB. De ANWB kent namelijk ieder jaar samen met haar Duitse partner ADAC een rating toe aan alle campings in Europa. De campings in de Belgische Ardennen vallen hier dus ook onder.

Sinds 2013 maakt de ANWB gebruik van een vijfsterren systeem – een systeem waar je vast wel bekend mee bent omdat hetzelfde systeem wordt gebruikt voor het beoordelen van hotels. Je kunt er van uit gaan dat een camping met vier of vijf sterren op alle vlakken uitstekend scoort.

Campings Belgische Ardennen: Parc La Clusure

Als je simpelweg op zoek bent naar de beste campings Belgische Ardennen en je wilt de rating van de ANWB aanhouden, dan is de keuze snel gemaakt. Van alle campings heeft het ANWB in 2013 slechts één camping meer dan 4 sterren gegeven: Camping Parc La Clusure gelegen in Bure.

Waarom kende de ANWB 4,5 sterren toe aan deze camping belgie? De camping is zeer uitgebreid en heeft voor iedere kampeerder wat te bieden. Je kunt kiezen uit een ruime kampeerplaats met veel comfort of verschillende luxe accomodaties (voor de glamping liefhebbers!). Voor gezinnen met kinderen is er een zeer getalenteerd animatieteam en het sanitair en andere faciliteiten van de camping zijn recentelijk volledig vernieuwd. Tot slot stelt de camping  voor de sportieve kampeerders een indrukwekkend recreatie- en buitensportprogramma beschikbaar.

Camping Belgie

Een kampeervakantie boeken aan camping Parc la Clusure staat dus garant voor een zorgeloze vakantie.